زخم های بعد از کاشت مو | علل ایجاد و جلوگیری


برای بسیاری از افراد، عمل جراحی کاشت مو می تواند راهی مطمئن و مؤثر برای بازگرداندن موهایشان باشد. این جراحی می تواند به بهبود اعتماد به نفس افرادی که موهای خود را از دست داده اند کمک کند. این عمل جراحی نسبتاً بی خطر و با عوارض بسیار کم است. ایجاد زخم یکی از عوارض اجتناب ناپذیر کاشت مو است که بیماران را نگران می کند. این عارضه همیشه و برای همه خطرناک نیست و تحت شرایط خاصی ممکن است نگران کننده باشد.

زخم عارضه معمول بعد از جراحی است و کاشت مو نیز از این قاعده مستثنا نیست. این مطلب اطلاعات مفیدی در مورد علل ایجاد زخم و نحوه درمان آنها در اختیار شما قرار می دهد.

زخم بعد از کاشت مو

کاشت مو روشی است که در آن فولیکول های مو از یک ناحیه سر به نام منطقه اهدا کننده یا بانک مو به قسمت بدون مو یعنی ناحیه گیرنده پیوند می شود. فولیکول های سالم که قابلیت رشد دارند از پوست بخش اهدا کننده به مناطق بدون مو منتقل می شوند تا تراکم رشد موها بیشتر شود. در این روش جراح برش هایی در سطح پوست سر ایجاد می کند که طبیعتا باعث ایجاد زخم می شوند. تعداد و گستردگی زخم‌ها به روش کاشت بستگی دارد. روش های FIT و SUT زخم های زیادی به جای نمی گذارند. اما روش FUT و روش ترکیبی زخم های بیشتر و بزرگ تری ایجاد می کنند.

تکنیک هایی که در این مطلب به آنها اشاره شده است، در به حداقل رساندن زخم های کاشت مو موثر هستند، اما جای زخم هنوز بخش ناگزیری از کاشت مو است. اگر می خواهید میزان به جا ماندن اثر زخم را به حداقل برسانید انتخاب یک جراح ماهر مهم ترین فاکتور است. علاوه بر این، ظاهر زخم ها بسته به نوع تکنیک جراحی مورد استفاده برای درمان متفاوت خواهد بود.

انواع زخم بعد از کاشت مو

معمولا زخم‌ ها تا دو هفته بعد از کاشت از بین خواهند رفت. شدت و گستردگی زخم ها و همین طور روند بهبودی آن ها به شرایط بدن بیماران بستگی دارد. این روند در برخی طولانی تر و در برخی دیگر کوتاه تر است.

  • جای زخم ناشی از پیوندهای واحد فولیکولار (FUT) : جای زخم در روش FUT قابل توجه است. چون یک نوار پوست سر از ناحیه اهدا کننده در قسمت پشت پوست سر برداشته می شود. جراح از یک تیغ برای برداشتن نوار پوستی استفاده می کند. سپس برای تسهیل بهبودی از بخیه استفاده می کند. خط اسکار بسته به اندازه نوار مورد نیاز، طول و عرض متفاوتی دارد.
  • جای زخم ناشی  از برش های واحد فولیکولار (FIT) : در روش های مبتنی بر روش FIT پیوند مو ، فولیکول های مو بصورت جداگانه از طرفین و قسمت پشت سر از پوست خارج می شوند. در این روش از یک ابزار میکرو پانچ ( وسیله ای که سوراخ ایجاد می کند) استفاده می شود که می تواند یک اسکار گرد و ریز با قطری کمتر از 1 میلی متر را در پوست سر ایجاد کند. صدها یا هزاران فولیکول مو پیوند می شوند ، به این معنی که به همان تعداد جای زخم در ناحیه اهدا کننده باقی می ماند. این زخم ها هنگام بهبودی مانند نقاط کوچک و سفید به نظر می رسند. برای این درمان هیچ بخیه ای لازم  نیست.

درمان زخم بعد از کاشت مو

برای از بین بردن جای زخم درمان های خاصی وجود دارد. یکی از درمان های احتمالی اسکار در روش FUT، استفاده از روش های بدون جراحی مانند کاشت مو به روش میکروگرافت می باشد است.

همان طور که توضیح داده شد، در این روش ها (استخراج واحد فولیکول)، فولیکول های مو مستقیماً از پشت سر و از طریق صدها تا هزاران برش ریز استخراج می شوند. جراح سوراخ های کوچکی را با تیغ یا سوزن در آن ناحیه از پوست سر شما که قرار است پیوند مو را دریافت کند، ایجاد می کند. سپس به آرامی موها را در این سوراخ ها قرار می دهد. اثر این روش درمانی به ضخامت زخم بستگی دارد. زیرا بخش های زخم شده ی پوست به خوبی پوست سالم توانایی نگهداری پیوندها را ندارند. از طرف دیگر ، داروهایی وجود دارد که برای نازک شدن بافت اسکار قابل استفاده است.

عوامل موثر در بهبود زخم ها

زخم های ناشی از کاشت مو ابتدا قرمز رنگ هستند، سپس با گذر زمان سفید و در نهایت محو خواهند شد. از آنجا که هر فرد واکنشی منحصر به خود به عمل جراحی کاشت مو نشان می دهد، مدت زمان از بین رفتن عوارض برای هر بیمار متفاوت است. اما به عنوان یک قاعده کلی، قرمزی پوست بیمارانی که پوست روشن تر دارند دیرتر از بین می رود.

مدت زمان لازم برای این که بتوانید زندگی روزانه و فعالیت های عادی خود را از سر بگیرید به عوامل زیر بستگی دارد:

  • چه مقدار مو در محل اهدا کننده برای پوشاندن علائم جراحی باقی مانده است.
  • تعداد پیوند هایی که در بخش های گیرنده ی پوست سر شما ایجاد شده است. پیوندهای بیشتر طبیعتا باعث زخم های بیشتر خواهند شد.
  • تفاوت های فردی نیز بر مدت زمان بهبودی پوست تأثیر می گذارد. در بعضی افراد علائم جراحی معمولاً بعد از سه هفته از بین می رود و برای برخی تا چهار ماه خواهد ماند.

 همان طور که تا اینجا متوجه شدید، در جراحی کاشت مو مراجعه به یک پزشک مجرب بسیار حائز اهمیت است. از این رو قبل از اقدام، حتما در مورد میزان تخصص و مهارت پزشک معالج خود تحقیق کنید تا با کمترین عوارض بهترین نتیجه را بگیرید.

زخم های ایجاد شده بر روی پوست سر به صورت طولانی مدت ماندگار نخواهند بود. در واقع میزان ماندگاری این زخم ها به تعداد فولیکول های موی کاشته شده بستگی دارد و هر چه تعداد این فولیکول های مو بیشتر باشد، تعداد زخم های حاصل نیز بیشتر می شود و به مدت زمان بیشتری جهت بهبود احتیاج خواهند داشت.

بدون شرح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *