دلمه های بعد از کاشت مو | علت ایجاد، درمان و توصیه ها


مواجهه با عوارض جانبی بعد از انجام عمل کاشت موی طبیعی اجتناب ناپذیر است. از شایع ترین عوارض جانبی روش های کاشت مو، ظاهر شدن دلمه هایی روی پوست سر است که برای بیماران بسیار ناخوشایند است. در ادامه ، در مورد این دلیل ایجاد و نحوه درمان این عارضه را توضیح می دهیم.

دلمه های بعد از کاشت مو
همان طور که اشاره شد، به وجود آمدن دلمه بعد از کاشت مو یکی از متداول ترین عوارض بعد از کاشت مو است. بعد از ایجاد برش های لازم برای کاشت مو در پوست سر، بافت آن ناحیه شروع به ترشح مواد منعقد کننده ی خون می کند. این فرآیند به ترمیم زخم کمک می کند. در واقع دلمه ها پوسته ی زخم هایی هستند که اطراف هر کدام از پیوند های انجام شده شکل می گیرد. این عارضه کاملا طبیعی است و معمولا از روز دوم ظاهر می شود.

زمان بهبود دلمه های بعد از کاشت مو
دلمه ها در روز دوم یا سوم بعد از کاشت مو به وجود می آیند، اما بلافاصله از بین نمی روند. زیرا بسیار محکم به پوست چسبیده اند. معمولا این دلمه ها تا چند روز در بخش های گیرنده ی پیوند و پیشانی وجود دارند و سپس خود به خود از بین می روند. اگر مراقبت های بعد از کاشت مو را کامل رعایت کنید، این دلمه ها بدون هیچ مشکلی طی چند روز بهبود می یابند. در غیر این صورت ممکن است بیمار در این نواحی دچار عفونت شود و به درمان و مراقبت های ویژه نیاز پیدا کند. دلمه ها باید به روش مناسب درمان شوند تا اثری روی پوست بیمار باقی نماند.

توصیه هایی برای درمان دلمه های بعد از کاشت موظ
دلمه ها چند روز بعد با رعایت مدل شستشوی بعد از کاشت مو خود به خود بهبود می یابند. اما اگر گسترش پیدا کردند یا در نواحی پیوند شده خون ریزی مشاهده کردید، در اولین فرصت به پزشک خود مراجعه کنید. زیرا بی توجهی به درمان این عارضه ممکن است باعث عفونت شود. عفونت به فولیکول های کاشته شده آسیب می رساند و از رشد مو در آن ها اختلال ایجاد می کند. همچنین ممکن است باعث ریزش فولیکول های پیوند شده شود.

مرطوب نگه داشتن پوست سر بعد از کاشت مو
مرطوب نگه داشتن پوست سر تا ده روز به روند بهبودی دلمه ها کمک می کند. استفاده از این مرطوب کننده ها باعث می شود که جراحت و دلمه ها سریع تر ترمیم شوند. می توانید از اسپری آب، روغن ، سرم و فوم های مرطوب کننده استفاده کنید. محل مورد نظر را طی شبانه روز چندین بار اسپری کنید و مرطوب نگه دارید. استفاده از آنتی بیوتیک از عفونت و بستن دلمه ها بعد از کاشت مو جلوگیری می کند.

استفاده از ژل آلوئه ورا
ژل آلوئه ورا خاصیت ضد التهابی و ترمیم کنندگی بالایی دارد. اگر مطمئن هستید که به ژل آلوئه ورا حساسیت ندارید نوع خالص آن را تهیه کرده و روی دلمه ها بمالید. این ژل به ترمیم پوست کمک کرده و التهاب دلمه ها را کاهش می دهد. پس از مدتی دلمه ها می ریزند و از بین می روند.

رعایت بهداشت و شست و شوی مرتب با استفاده از شامپو های مخصوص
ممکن است شستن سر با وجود دلمه ها برایتان کار بسیار سختی باشد، اما برای جلوگیری از عفونت بعد از کاشت مو حتما باید محل جراحی را تمیز نگه دارید. اگر نمی دانید چطور این کار را انجام دهید، به کلینیک مراجعه کرده و با نظارت و کمک کادر درمان به شستشوی سرتان اقدام کنید.

اگر قصد دارید خودتان در خانه سرتان را بشویید، مقداری شامپو بچه را با مقداری آب ترکیب کنید سپس بدون اینکه به بخش های گیرنده و دلمه ها دست بزنید، سرتان را به آرامی بشویید. مراقب باشید که به هیچ وجه ناخن هایتان به دلمه ها برخورد نکند. استفاده از دوش و فشار آب زیاد به فولیکول ها آسیب می رساند. بنابراین توصیه می شود به جای دوش از ظرف آب برای آب کشی استفاده کنید. برای خشک کردن سرتان از حوله استفاده نکنید. اجازه دهید هوای آزاد رطوبت اضافی سرتان را بگیرد.

حداقل تا نه روز پس از جراحی کاشت مو، به این روش سر خود را بشویید.

از روز دهم به بعد می توانید از شامپوهای دارویی مخصوص استفاده کنید. همچنین می توانید برای از بین بردن زخم های بعد از کاشت مو دو ساعت قبل از حمام به سر خود روغن بمالید. تا چهار الی پنج روز از روغن استفاده کنید. پوست سر شما و فولیکول های آن می توانند پانزده روز پس از کاشت خود را با PH شامپوهای معمولی سازگار کنند. رفته رفته با بهتر شدن دلمه ها، می توانید زخم های خشک شده و پوسته ها را با سر انگشتان خود از روی پوست بردارید.

کمپرس سرد و ماساژ ناحیه پیشانی
استفاده از کیسه یخ ژله ای یا کمپرس سرد مویرگ های کوچک خونی را منقبض کرده و جریان خون در بافت را کاهش می دهد و به این ترتیب به بهبود دلمه ها کمک می کند. کمپرس سرد را مستقیما روی بخش های پیوند شده قرار ندهید. چون به پیوندهای کاشته شده آسیب می رساند. بلکه باید آن را روی پیشانی و چشم هایتان قرار دهید. توجه داشته باشید که نباید بیش از حد این کار را انجام دهید.

پرهیز از مصرف رقیق کننده های خون

برخی از مواد غذایی یا داروها باعث رقیق شدن خون می شوند. مثل کافئین، الکل، غذاهای پر از ادویه، سیر و برخی مولتی ویتامین ها و آسپرین. هر چه خون رقیق تر شود، خونریزی بیشتر خواهد شد. در این شرایط زخم های بزرگتری ایجاد می شوند و بافت پوست به مدت زمان بیشتری برای بهبودی نیاز خواهد داشت. قبل از انجام کاشت مو، داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین نباید مصرف شوند. اگر به دلیل بیماری ناچار به مصرف روزانه ی آسپرین یا سایر رقیق کننده های خون هستید، باید حتما پزشک خود را در جریان بگذارید تا در صورت لزوم مصرف این داروها را قطع کنید.

یک الی دو هفته بعد از کاشت مو از داروهایی مثل آسپیین و ایبوپروفن استفاده نکنید. زیرا این داروها رقیق کننده ی خون هستند. تیلنول می تواند جایگزین مناسبی برای این مسکن های سردرد باشد. با گذشت زمان زخم و دلمه ها بهبود می یابند و احتمال خونریزی کم تر می شود. 

پرهیز از فعالیت های ورزشی سنگین

حداقل به مدت ده روز فعالیت های بدنی سنگین انجام ندهید. فعالیت های ورزشی سنگین و تعریق، فشار خون را افزایش می دهند. در نتیجه خونریزی افزایش یافته و دلمه ها بیشتر می شوند. به این ترتیب مدت زمان بهبودی نیز طولانی تر می شود. گاهی ممکن است دلمه ها بترکند و منجر به ایجاد لخته خون و عفونت شود.

موقعیت سر هنگام خواب

رعایت نحوه صحیح خوابیدن پس از کاشت مو بسیار با اهمییت است. با استفاده از دو بالش زیر گردن خود، سر را بالا نگه دارید . بالا نگه داشتن سر مخصوصا هنگام خواب به بهبود وضعیت دلمه ها کمک می کند. زیرا از آسیب و تماس با دلمه ها جلوگیری می شود.

درمان با دارو

استفاده از آنتی بیوتیک ها می تواند از بروز عفونت و بستن دلمه  بعد از کاشت مو جلوگیری کند. داروهای ضد التهابی نیز علاوه بر تسکین درد ، می توانند تاثیر مثبتی بر دلمه ها داشته باشند. همچنین ممکن است پزشک متخصص داروهای مخصوصی برای کاهش و یا بهبود دلمه های روی سر برایتان تجویز کند که باید بلافاصله بعد از کاشت مو مصرف بشوند.

داروهای استروئیدی مثل کنالوگ، مدرول و تریامسینولون نیز موثر هستند. استفاده استروئیدها حتما باید با مشورت پزشک باشد.

بدون شرح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *