جدیدترین روش‌‌‌ کاشت مو در ایران و جهان چیست ؟


حدود ۷۰ سال پیش، زمانی که اولین روش کاشت مو در جهان معرفی گردید، شاید کمتر کسی پیش بینی می کرد که روزی کاشت مو به یک روش قطعی درمان مشکلات طاسی و کم پشتی موهای سر مبدل گردد. بله، امروزه به جرات می توان گفت که کاشت مو انقلاب بزرگی در درمان مشکلات ریزش مو می باشد. گسترش علم پزشکی نیز در گذر زمان، روش های نوین و کامل‌تری از کاشت مو را توسعه داده، به طوری که هر تکنیک محدودیت های تکنیک های پیشین خود را تا حدودی برطرف کرده و می توان با توجه به فیزیولوژی افراد، مناسب ترین تکنیک را انتخاب کرد. امروزه برای طیف گسترده ای از افراد، کاشت مو انجام می شود.

در کشور عزیزمان ایران نیز، علم کاشت مو توسط متخصصین برجسته برای متقاضیان انجام می شود و به طور قطع امروزه ایران یکی از قطب های کاشت مو در جهان به حساب می آید. در این مطلب سعی کرده ایم که اطلاعات کاملی راجع به جدیدترین روش‌های کاشت مو در ایران و جهان به شما ارائه دهیم.

علل پیدایش تکنیک های نوین کاشت مو

اما سوال اساسی اینجاست که علت اصلی پیدایش این تکنیک ها در طول زمان چه بوده است؟ به طور کلی عوامل متعددی هستند که به عنوان معیار کیفیت سنجی برای بررسی و ارزیابی تکنیک های مختلف کاشت مو، در نظر گرفته می شوند. در اصل تکنیک های جدید و پیشرفته بر مبنای همین معیارها گسترش یافته اند. به طور خلاصه:

  • ابزارهای پیشرفته ای که در روش های جدید کاشت مو به کار می روند، باعث بالاتر رفتن دقت و سرعت انجام پروسه کاشت مو می شوند و می توانند نتایج بهتری را ایجاد کنند.
  • برخی از این تکنیک ها در صورت صلاحدید پزشک، علاوه بر سر، قابلیت اجرا برای ریش و سبیل و ابرو را نیز دارند. چرا که تکنولوژی پیشرفته امکان ایجاد شکاف هایی بسیار مینیاتوری در مناطق ظریف مثل ابرو و ریش را فراهم می کند.
  • در تکنیک های جدیدتر همواره سعی می شود تا کمترین تهاجم نسبت به روش های پیشین وجود داشته باشد، به طوری که در روش های امروزی، آثاری از خونریزی و بخیه وجود ندارد. بدین ترتیب محل برداشت مو از ناحیه بانک مو، پس از بهبودی کامل غیر قابل تشخیص باقی خواهد ماند.
  • زخم ، عفونت و دردهای غیرقابل تحمل در روش های نوین به ندرت اتفاق می افتد.
  • استفاده از ابزارهای مینیاتوری و پیشرفته در تکنیک های جدید، خط رویش طبیعی تری را ایجاد می کنند چرا که امکان انتخاب موها با ظرافت های متفاوت از بانک مو برای پزشک جراح وجود دارد.
  • آسیب مکانیکی به فولیکول ها در اثر استخراج از بانک مو به لطف برخورداری از ابزارهای پیشرفته، بسیار کمتر خواهد شد.
  • همچنین در روش هایی که امکان آنالیز و اسکن فولیکول ها وجود داشته باشد، پزشک می تواند با کیفیت ترین فولیکول ها را برای پیوند، استخراج کند که این عامل بر ارتقا نتایج کاشت مو، بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

کاشت مو به روش SUPER FUE

این تکنیک نیز بر مبنای کاشت مو به روش FUE بوده و همانند روش FIT فولیکول ها به طور جداگانه استخراج می شوند با این تفاوت که اجرای مراحل برداشت و کاشت همگی به کمک دستگاه های پیشرفته و هوشمند انجام می شوند، لذا محدودیت های تکنیک های پیشین را مرتفع کرده است. در حال حاضر این تکنیک یکی از با کیفیت ترین روش های کاشت مو شناخته می شود و نتایج آن بسیار به تخصص و تجربه پزشک وابسته است.

به طور خلاصه برای اجرای کاشت مو به روش Super FUE ابتدا پوست سر توسط اسکنر های سه بعدی به دقت آنالیز شده و به کمک لیزرهای مخصوصی خط رویش مهندسی و طراحی می شود. سپس گرافت هایی که ریشه های ضخیم تر و سیاه تری داشته باشند، توسط دستگاه های هوشمند و اتوماتیک از بانک مو استخراج می شوند.

پس از استخراج، فولیکول ها تا فرارسیدن زمان کاشت، به کمک تجهیزات نگه دارنده ویژه ای (که محیطی ایزوله، استریل و حاوی مواد مغذی برای فولیکول هاست) ذخیره می شوند و  به این ترتیب بقای آن ها تا ۲ برابر بیشتر از سایر تکنیک ها حفظ می شود.

با کمک دستگاه ایمپلنتر مخصوصی که این تکنیک دارا می باشد، شکاف های بسیار ظریفی با عمق مشخص در ناحیه گیرنده ایجاد و فولیکول ها در نواحی کم پشت کاشته می شوند. استفاده از این تکنیک، دقت و سرعت کاشت مو را به طور قابل توجهی بالاتر می برد. به عنوان محدودیت اصلی این تکنیک، می توان به لزوم کوتاه کردن موهای سر اشاره کرد.

مزایای استفاده از اسکنرهای سه بعدی در روش SFUE

آنالیز پوست سر توسط اسکنر های سه بعدی، اطلاعات بسیاری راجع به وسعت ناحیه کاشت و تعداد فولیکول های مورد نیاز برای پیوند به پزشک می دهد. همچنین ویژگی های پوست سر از منظر

  • میزان رطوبت و کشسانی،
  • ویژگی های ناحیه بانک مو،
  • تعیین مناسب ترین نواحی برای انتخاب به عنوان بانک مو،
  • ارزیابی دقیق تعداد فولیکول های قابل برداشت از بانک مو،
  • تعیین علت ریزش مو،
  • وجود بیماری های پوستی،
  • بررسی ضخامت و ریشه های گرافت ها،
  • ارزیابی عمق ریشه ها به منظور کاهش احتمال ایجاد آسیب حین برداشت،
  • بررسی نحوه خونرسانی به پوست سر ،
  • تعیین تراکم موهای سفید و سیاه،

را بررسی و کامل در اختیار پزشک قرار می دهد. همچنین دستگاه های اتوماتیک دارای قابلیت تنظیم زاویه و سرعت چرخش کانولا بوده و کمترین خونریزی یا آسیبی را به فولیکول ها می رسانند. در روش SUPER FUE امکان استخراج گرافت های چند ریشه ای تا 5 برابر بیشتر میسر است. عوارض جانبی همچون عفونت به دلیل یک بار مصرف بودن پانچ و قلم های دستگاه، بسیار ناچیز است.

تقریبا تمامی علاقه مندان به کاشت مو که موهای کم پشتی داشته باشند و به دلایل متعددی همچون سفتی پوست سر نتوانند کاندید تکنیک هایی از قبیل FUT شوند، می توانند از این تکنیک نتایج قابل قبولی دریافت کنند.

کاشت مو به روش میکروگرافت

در کاشت مو به روش میکروگرافت به کمک ابزارهای پیشرفته و مخصوصی به نام “هولدرهای اتوماتیک” در سایز میکرون برداشت فولکیول ها انجام می شود. در صورت صلاحدید پزشک و وجود طاسی زیاد از روش تریکوفیتیک اسکارلت نیز برای برداشت گرافت ها استفاده می شود. سپس با استفاده از سوزن‌های بسیار کوچک، سوراخ‌هایی به اندازه ۱ میلی متر در نواحی طاسی و یا کم پشت ایجاد و گرافت های آماده شده به وسیله میکرو ایمپلنتر داخل سوراخ‌ها کاشته می‌شوند.

امکان پیوند گرافت ها تا ۲ برابر بیشتر از سایر روش ها، تهاجم کمتر، اجرای آسان این تکنیک به دلیل دارا بودن تکنولوژی پیشرفته در کنار نتایج قابل قبول و ظاهر طبیعی که به همراه دارد، روش میکروگرافت را مورد توجه بسیاری از متخصصین پوست و مو و متقاضیان قرار داده است.

در همه افرادی که کاندید این تکنیک می شوند، وجود موهای پشت سر یا کنار گوش ضروری است و افرادی که در این نواحی تراکم مو بیشتری داشته باشند، نتایج بهتری خواهند گرفت. خوشبختانه طیف وسیعی از متقاضیان اعم از افرادی که طاسی های ناحیه ای، طاسی دائم، ریزش مو شدید و یا کچلی داشته باشند و نیز متقاضیان کاشت ریش و سبیل و کاشت ابرو می توانند کاندید این تکنیک باشند. هیچ محدودیت برای اجراء این تکنیک برای بانوان عزیز وجود ندارد.

اگر چه که این روش کاشت مو به عنوان کم عارضه ترین تکنیک در نظر گرفته می شود، اما به دلیل وجود ابزارهای پیشرفته و جدید بودن این تکنیک، تبحر پزشک متخصص در استفاده از ابزارها و اجراء صحیح این روش بسیار حائز اهمیت است.

علاوه بر امکانات مدرن و مجهزی که در کلینیک تخصصی کاشت مو خانه سفید وجود دارد، حضور متخصصین زبده و با تجربه در امر کاشت مو نیز توانسته رضایت متقاضیان را در امر کاشت مو در پی داشته باشد. در حال حاضر این تکنیک به طور کامل و تحت نظارت زبده ترین متخصصین کاشت مو در کلینیک تخصصی کاشت مو خانه سفید برای علاقه مندان انجام می شود.

کاشت مو به روش DHI

کاشت مو به روش DHI یک روش کاملا جدید کاشت مو و مخفف عبارت “Direct Hair Implantation” به معنی “کاشت موی مستقیم” است و فرآیند استخراج فولیکول ها نیز در این تکنیک دقیقا مشابه روش FUE است.

تنها تفاوت روش DHI با روش FUE در این است که اجرای دو مرحله ی استخراج و کاشت فولیکول ها به صورت همزمان بوده و به عنوان بخشی از یک فرآیند یک یا دو مرحله ای با هم ترکیب می شوند. بدین ترتیب پزشک فولیکول های موی استخراج شده را مستقیماً در مناطق دریافت کننده و کم پشت سر، می کارد.

فناوری پیشرفته این تکنیک، توانسته کاشت مو با نتایج مادام العمر و بدون استفاده از تیغ جراحی یا زدن بخیه و ایجاد شکاف در پوست سر برای متقاضیان گرامی به همراه داشته باشد، به طوری که تنها در یک جلسه، تراکم قابل قبولی فراهم خواهد شد.

بالاتر بودن سرعت اجرای این تکنیک در نهایت، مدت زمان باقی ماندن پیوندها در خارج از بدن را کاهش داده و فولیکول های کمتری به این ترتیب آسیب می بینند. عدم نیاز به تراشیدن موها نیز از دیگر مزایای این تکنیک است.

توجه داشته باشید که همچون سایر روش های نوین کاشت مو، تسلط کافی پزشک متخصص بر نحوه اجرا تکنیک DHI به کاهش عوارض جانبی و موفقیت آمیزتر بودن پیوند می انجامد. لذا انتخاب کلینیک مناسب بسیار حائز اهمیت است.

کاشت مو با دستگاه NeoGraft

کاشت مو به روش NeoGraft یک روش نیمه اتوماتیک متشکل از FUE است و یکی از مدرن ترین تکنیک های کاشت مو در جهان به شمار می آید که از فناوری جدیدی به نام Venus Treatments استفاده می کند. گفته می شود در این تکنیک با از بین بردن برخی خطاهای انسانی مرتبط با کاشت مو، روش NeoGraft از سایر روش های مبتنی بر FUE موثر تر است. در تکنیک NeoGraft ، فولیکول های مو با کمک یک ابزار برداشته و با مکش خارج می شوند. این تکنیک نیازی به مرحله جداگانه برای ایجاد برش و فولیکول های مو ندارد. به این صورت که با کمک ابزاری ویژه ای، ایجاد برش و کاشت فولیکول ها به طور همزمان انجام می شوند.

در تکنولوژی تکنیک NeoGraft در مقایسه با روش های FUE و FUT، احتمال ایجاد ضربه و آسیب به فولیکول های مو کمتر می باشد و بدین ترتیب میزان بقای فولیکول های پیوندی بیشتر است. این تکنیک از روش های بسیار کم تهاجمی کاشت مو است که آسیبی به عروق خونی و اعصاب محیطی نمی رساند و به هیچ بخیه ای نیز نیاز ندارد. سرعت اجرا این تکنیک نیز به مراتب بالاتر از روش FUE است.

ماه پنجم تا نهم پس از کاشت مو

پس از شروع رشد موهای کاشته شده و افزایش ضخامت آن‌ها، می‌توان متوجه شد که کاشت مو تا چه حد موفقیت آمیز بوده است. در این زمان موهایی رشد طبیعی خواهند داشت که درست کاشته شده باشند. ماه پنجم تا نهم پس از کاشت مو، زمان به ثبات رسیدن موها است. در این مدت موهای کاشته شده بین ۵ تا ۷ سانتی‌متر رشد می‌کنند.

کاشت موی رباتیک با دستگاه ARTAS

و اما یکی دیگر از جدیدترین و به عبارتی آخرین تکنیک کاشت مو در دنیا، ربات ARTAS است. ربات ARTAS در واقع یک دستیار تمام اتوماتیک است که به جراح کمک می کند تا برداشت گرافت ها را با دقت بالاتری انجام دهد. این ربات به حدی پیشرفته است که می تواند نقشه ای از وضعیت فولیکول های بانک مو (زاویه، نحوه جهت گیری، تعداد، کیفیت و ضخامت ریشه های فولیکول ها، و اطلاعاتی راجع به جای زخم در پوست بانک مو) را در اختیار جراح قرار دهد.

برداشت فولیکول ها به صورت خودکار و توسط این ربات صورت می گیرد که تفاوت عمده این روش با روش های پیشین است و ویژگی اصلی این تکنیک یعنی سرعت بالا را ایجاد کرده است چرا که ربات می تواند سرعت برداشت را تا ۲ برابر بیشتر کند. این روش بسیار کم تهاجمی، با دوره نقاهت کوتاه و بدون نیاز به بی هوشی است. البته لازم به ذکر است که کاشت فولیکول ها در نواحی کم پشت همانند سایر تکنیک ها به صورت دستی و توسط خود متخصص کاشت انجام می شود.

از محدودیت های اصلی این تکنیک این است که ربات برای شناسایی فولیکول ها نیاز دارد تا تفاوت فاحشی میان رنگ مو و رنگ پوست متقاضی وجود داشته باشد، که به تبع آن، شناسایی فولیکول ها توسط ربات برای افراد با موهای صاف و تیره قابل انجام است و ممکن است تکنیک مناسبی برای متقاضیانی که موهای روشن (رنگی یا سفید) و نازک دارند، نباشد.

بدون شرح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *