عفونت بعد از کاشت مو | علائم و نحوه درمان


کاشت مو نیز مانند هر جراحی دیگری ممکن است با عوارض همراه باشد. یکی از عوارض این جراحی، بروز عفونت است. بسیاری از افراد می خواهند بدانند علل عفونت بعد از کاشت مو چیست و چگونه می توان این عفونت را درمان کرد. در صورتی که جراحی کاشت مو توسط پزشکان مجرب انجام نشود، احتمال بروز عفونت افزایش می‌یابد.

البته لازم به ذکر است که هیچ سابقه ای از عفونت بعد از کاشت مو، در کلینک خانه سفید وجود ندارد و این مقاله به درخواست عزیزانی نگارش شده است که به این مشکل دچار شده اند. مطالب وب سایت کلینیک خانه سفید، توسط برترین پزشکان پوست و مو تایید شده اند و دارای پشتوانه علمی هستند. در ادامه به علل عفونت بعد از کاشت مو و درمان آن خواهیم پرداخت.

احتمال عفونت بعد از کاشت مو چقدر است ؟
عفونت بعد از کاشت مو، در موارد نادری ممکن است رخ دهد. در صورتی که جراحی کاشت مو توسط پزشکان مجرب انجام شود، احتمال بروز عفونت کاهش پیدا می کند. البته تخصص و مهارت پزشک، فقط یکی از عوامل پیشگیری از بروز عفونت است.

به جرات می توان گفت رعایت دقیق مراقبت های بعد از کاشت مو، مهم ترین عامل در جلوگیری از بروز عفونت بعد از جراحی است. در صورت عدم رعایت آن ها بعد از جراحی، ممکن است موها دچار عفونت شوند. نحوه شستشوی موها و اهمیت دادن به بهداشت موها، نقش مهمی در موفقیت پیوند مو ایفا می کند. در صورتی که نسبت به درمان عفونت بعد از کاشت مو به موقع اقدام کنید، می توانید مانع آسیب دیدن فولیکول های مو شوید.

علایم عفونت بعد از کاشت مو
گاهی اوقات تشخیص علایم عفونت بعد از کاشت مو دشوار است. به دلیل اینکه بعد از انجام جراحی ممکن است مقداری درد و تورم ایجاد شود که کاملا طبیعی است. برخی از افراد هرگونه تورم و درد بعد از جراحی را به عنوان عفونت تلقی می کنند. در حالی که هر علامتی، نمی تواند نشانه بروز عفونت باشد. آشکارترین علایم عفونت بعد از پیوند مو عبارتند از:

تورم و قرمزی پوست سر
چرکی شدن اطراف فولیکول ها
سوزش و خارش بیش از حد
خونریزی
درد و ناراحتی

عفونت بعد از کاشت مو به چه دلایلی رخ می دهد ؟ اصلی ترین علل عفونت بعد از کاشت مو، شرایط غیر بهداشتی موها است. در صورتی که بیماران در حین و بعد از جراحی، به بهداشت موها توجه نکنند، ممکن است موها دچار عفونت شوند. عدم رعایت دستورالعمل های پزشک بعد از کاشت مو، منجر به بروز عفونت و باکتری در ناحیه پیوند مو می شود. عفونت می تواند روی ظاهر موهای کاشته شده تاثیر منفی بگذارد، یا حتی منجر به رشد ضعیف موهای کاشته شده شود. چرا بعد از کاشت مو عفونت رخ می هد ؟ هنگام انجام جراحی کاشت مو، روی سر برش هایی انجام می شود. این برش ها می توانند راه نفوذ باکتری ها را به داخل منافذ پوست سر باز کنند و منجر به بروز عفونت شوند. به عبارت دیگر تا زمانیکه پوست سر بعد از کاشت مو بطور کامل ترمیم نشود احتمال نفوذ باکتری ها وجود دارد. زیرا پوست، مهم ترین محافظ فولیکول هاست و با ترمیم پوست بعد از جراحی، احتمال عفونت کاهش پیدا می کند. عدم رعایت بهداشت ، دستکاری کردن دلمه ها و عدم شستشوی موها بعد از کاشت، از مهم ترین علل عفونت بعد از کاشت مو هستند. درمان عفونت بعد از کاشت مو بهترین راه مقابله با عفونت، جلوگیری از بروز آن است. با وجود اینکه پزشک برای درمان عفونت بعد از کاشت مو، دارو تجویز می کند، اما بهتر است قبل از بروز عفونت، از آن پیشگیری کنید. جلوگیری کردن از بروز عفونت فولیکول ها کار سختی نیست، فقط کافی است دستورالعمل های بهداشتی بعد از کاشت مو را رعایت کنید. یکی از روش های کاهش دادن و درمان عفونت بعد از کاشت مو، مراقبت از موها بعد از جراحی است. بعد از انجام کاشت مو، پزشک به شما توصیه های بهداشتی ارایه می کند، تا از بروز عفونت پیشگیری کنید. پزشک در قدم اول ممکن است داروهایی تجویز کند تا احتمال بروز عفونت را کاهش دهد. همزمان با مصرف داروها، در صورت مراقبت از موها و حفظ بهداشت موها، براحتی می توانید نسبت به پیشگیری و درمان عفونت اقدام کنید. البته فراموش نکنید که در صورت مشاهده هرگونه تغییر غیرطبیعی در موها، حتما به پزشک خود مراجعه کنید. از مهم ترین توصیه های بهداشتی برای کاهش و درمان عفونت بعد از کاشت مو می توان به موارد زیر اشاره کرد.
از دست زدن به سر و مالش دادن پوست سر خودداری کنید بعد از انجام کاشت مو، ممکن است روی موها اسکارهایی تشکیل شود. این اسکارها در صورت تماس با میکروب ها، می توانند موجب بروز عفونت در فولیکول ها شوند. برای پیشگیری از بروز عفونت، باید از تماس دست ها با پوست سر جلوگیری کنید. بخصوص دست ها، منبع انتقال آلودگی هستند، به همین دلیل لمس کردن پوست سر بعد از جراحی، می تواند منجر به بروز عفونت بعد از کاشت مو شود. هرگونه وسیله مربوط به موها مانند: حوله، دستمال، کلاه و … قبل از تماس با موها، باید به خوبی شسته شوند، تا موجب بروز عفونت نشوند. از خراشیدن دلمه ها اجتناب کنید خارش دلمه های بعد از کاشت مو امری طبیعی است. بیماران در برابر این خارش بعد از کاشت مو، تمایل دارند زخم ها را خراش دهند. درصورتیکه هرگونه تماس با دلمه ها و خراشیدن آن ها، زمینه بروز عفونت را فراهم می کند. برای جلوگیری از عفونت و درمان آن، لازم است از دست زدن، مالش و خراش دادن دلمه ها اجتناب کنید. برای درمان عفونت از اسپری محلول نمکی استفاده کنید ابتدا محلول نمک را روی یک گاز استریل اسپری کرده و سپس آن را به موها بزنید. برای درمان عفونت، می توانید روزی دوبار از این محلول استفاده کنید. این محلول می تواند بدون آسیب زدن به فولیکول ها، آلودگی و میکروب ها را از بین ببرد. محلول اسپری نمکی، پوست سر را از وجود میکروب ها، ضد عفونی می کند و به درمان عفونت کمک می کند. از مصرف دخانیات، سیگار و الکل خودداری کنید سیگار و الکل دشمن سلامتی انسان هستند. مصرف هرگونه دخانیات و نوشیدنی های الکلی، روند بهبودی زخم ها را کند می کند. در صورت مصرف سیگار و الکل، خطر بروز عفونت افزایش می یابد. حتی در صورت بروز عفونت، این دو ماده می توانند وضعیت را وخیم تر کنند و با تشدید عفونت، به فولیکول ها آسیب برسانند. بنابراین در قدم اول لازم است برای درمان عفونت بعد از کاشت مو، از مصرف الکل و سیگار پرهیز شود. مصرف داروها و آنتی بیوتیک ها را فراموش نکنید یکی از بهترین راه های پیشگیری از بروز عفونت بعد از جراحی، پیروی از دستورالعمل های پزشک است. مهمترین خواسته پزشک از بیماران این است که داروهایشان را طبق دستورالعمل مصرف کنند. پزشک بعد از جراحی، برای پیشگیری از بروز عفونت، آنتی بیوتیک تجویز می کند. در صورتی که بیماران، داروها را طبق دستور پزشک مصرف کنند و مراقبت های بهداشتی را رعایت کنند، احتمال بروز عفونت کاهش میابد. پزشک برای پیشگیری و درمان عفونت، ممکن است داروهای متفاوتی تجویز کند. سرم های شستشو، پماد ها و داروهایی از قبیل آزیترومایسین و محلول کلیندامایسین و شامپو کتوکونازول، رایج ترین داروهای بعد از کاشت مو هستند که به درمان عفونت بعد از کاشت مو کمک می کنند.

از انجام فعالیت های سنگین خوداری کنید
ورزش و فعالیت های سنگین، موجب تعریق می شوند. تعریق، مهم ترین عامل ایجاد باکتری ها و میکروب هاست. فعالیت بدنی زیاد و انجام ورزش، منجر به افزایش تعریق در پوست سر می شود. این تعریق باعث ورود آلودگی به منافذ پوست سر می شود و منجر به بروز عفونت بعد از کاشت مو می شود. برای پیشگیری از بروز عفونت، لازم است بعد از جراحی، از انجام فعالیت های سنگین اجتناب کنید. ۴۵ تا ۶۰ روز بعد از جراحی نیز، نمی توانید ورزش های سنگینی مانند وزنه برداری، فوتبال و بدنسازی انجام دهید.

شستشوی موها و حفظ پاکیزگی آن ها
نحوه شستشوی موها بعد از جراحی، اهمیت زیادی در مراقبت از موها دارد. بعد از جراحی لازم است موها را بطور منظم شستشو دهید، تا مانع بروز عفونت شوید. برای شستشوی موها حتما باید از شامپوی مخصوص استفاده کنید. پزشک شما را درباره نوع شامپو راهنمایی خواهد کرد. شامپو بچه و شامپوهای فاقد مواد شیمیایی، گزینه مناسبی هستند. هنگام شستشوی موها، هرگز آن ها را مالش ندهید. با بهداشت پوست سر و شستن صحیح موها، می توانید احتمال بروز عفونت را کاهش دهید.

یکی از مهم ترین علل عفونت بعد از کاشت مو، عدم تخصص پزشک است. در صورتی که عمل کاشت مو، بصورت تخصصی انجام نشود، احتمال بروز عفونت افزایش پیدا می کند. برای پیشگیری از بروز عوارض بعد از کاشت مو، قدم اول انتخاب پزشک متخصص و مجرب است.

بدون شرح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *