علت و زمان بهبود بی حسی سر بعد از کاشت مو


بی حسی سر بعد از عمل کاشت مو، از جمله موارد شایعی است که تقریبا می توان گفت برای تمام افراد اتفاق می افتد. اما جای نگرانی نیست چراکه این بی حسی موقتی است و ممکن است در حد چند روز طول بکشد و بعد از آن، میزان حساسیت پوست به حالت طبیعی خود باز خواهد گشت. اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که نگران این مورد بعد از جراحی کاشت مو هستید، براس کسب اطلاعت بیشتر در این مورد در ادامه همراه ما باشید.

دلیل بی حسی سر بعد از کاشت مو
کاشت مو، روش جراحی بسیار ایمنی است و در صورتی که توسط جراح ماهر و باتجربه انجام شود، احتمال بروز عوارض کاشت مو به حداقل خواهد رسید. در طول این روش، دو ناحیه از سر تحت جراحی قرار می گیرد:

۱) ناحیه اهدایی که فولیکول ها از آن جا برداشته می شوند.
۲) ناحیه گیرنده که فولیکول ها پیوند زده می شوند.
بدیهی است که در حین ایجاد برش و سوراخ ها، آسیب هایی به پوست سر وارد شود و فرد برای مدتی متوجه بی حس بودن پوست سر خود در این نواحی شود.

تکنیک های پیشرفته و ایمن کاشت مو مانند روش SFUE که فولیکول های مو به صورت تکی برداشته می شوند، کمترین میزان آسیب را به پوست سر وارد می کنند، اما هم چنان احتمال بروز عوارضی از قبیل خارش، سوزش یا احساس کشیدگی در ناحیه درگیر وجود خواهد داشت و این علائم جزئی از روند ترمیم در نظر گرفته می شوند که همزمان با ترمیم پوست سر، برطرف خواهند شد. در کنار موارد گفته شده، برخی افراد از بی حس شدن پوست سر خود در ناحیه اهدایی شکایت می کنند و از آن جایی که چند هفته طول می کشد تا روند ترمیم طی شود، به مرور این بی حسی برطرف خواهد شد.

ایجاد برش های ریز در ناحیه گیرنده برای کاشت فولیکول های مو می تواند با آسیب پوست سر همراه باشد. احتمال آسیب دیدن اعصاب بسیار کوچکی که مسئول حس در این ناحیه هستند نیز وجود دارد و ترمیم این آسیب دیدگی ها می تواند کمی زمان ببرد. همزمان با ترمیم اعصاب، شاهد برطرف شدن حس پوست و بازگشت آن به حالت طبیعی خواهیم بود.

عوامل موثر در بی حسی سر بعد از کاشت مو
روند ترمیم و بهبودی بعد از کاشت مو در هر فردی منحصر به فرد است و هر فردی تجربه متفاوتی از این دوران خواهد داشت، اما مدت زمان بی حس بودن پوست سر بعد از انجام این روش، می تواند تا حدودی به عوامل زیر بستگی داشته باشد:

  • میزان طاس بودن سر و متعاقبا مدت زمان جراحی
  • تکنیک مورد استفاده برای کاشت فولیکول ها
  • سن فرد
  • سوابق پزشکی و ابتلا به برخی بیماری خاص
  • ویژگی های جسمانی و بیولوژیکی بدن بیمار
  • مهارت و تجربه پزشک.

زمان بهبود و برطرف شدن بی حسی
واکنش بدن هر فردی نسبت به جراحی کاشت مو متفاوت است، ممکن است در فردی بی حسی بعد از گذشت چند هفته برطرف شود، اما تقریبا شش ماه طول می کشد تا حس پوست سر به حالت طبیعی و اولیه برگردد. همان طور که قبلا نیز اشاره شد، کاشت مو با ایجاد برش ها و سوراخ های ریز در پوست سر همراه است تا امکان برداشت و انتقال فولیکول های مو فراهم گردد، در این نواحی، ارگان های حسی کوچکی به نام اعصاب وجود دارد و زمانی که اعصاب حین جراحی درگیر می شوند، مشکلاتی در میزان حساسیت نیز ایجاد خواهد شد.

با اینکه این عارضه کاملا طبیعی است و بعد از گذشت چند هفته از جراحی برطرف می شود، ولی ممکن است برخی افراد این بی حسی را برای مدت زمان طولانی تری تجربه کنند، اما باز هم جای نگرانی وجود ندارد چرا که به معنای آسیب دیدگی شدید اعصاب نیست. خارش پوست سر بعد از کاشت مو معمولا چند روز بعد شروع می شود و این زمان است که فرد متوجه بی حس بودن پوست سر خود خواهد شد. اما این شرایط، به معنای این است که بدن در حالتی کاملا طبیعی عمل می کند و پروسه ترمیم و بهبودی به خوبی طی می شود. پس، اجازه دهید روند ترمیم طی شود و تمام توصیه های گفته شده توسط پزشک را رعایت کنید.

راهکارهای موثر در کاهش بی حسی سر
داروی خاصی برای تسکین بی حسی سر بعد از جراحی وجود ندارد، اما رعایت نکات و توصیه های گفته شده توسط پزشک می تواند به شما کمک کند تا دوره نقاهت را به راحتی و با کمترین مشکل پشت سر بگذارید. در مواردی که بی حسی سر به دلیل اثرات داروی بی حسی باشد، استفاده از کمپرس یخ می تواند مفید باشد، اما این نکته را در نظر داشته باشید که از قرار دادن مستقیم کمپرس بر روی پوست سر باید خودداری شود.

بی حسی سر عمدتا به دلیل ضرباتی که از پانچ به پوست سر و اعصاب وارد می گردد، ایجاد می شود و از آن جایی که می تواند منجر به بروز زخم شود، بهتر است داروهایی مانند آنتی بیوتیک که توسط پزشک تجویز می شوند، به موقع مصرف شوند تا جلوی بروز هر گونه عفونت احتمالی نیز گرفته شود.

توصیه می شود در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر، پزشک را در جریان قرار دهید:

  • افزایش دمای بدن (بالای ۵.۳۸ درجه)
  • خونریزی غیر طبیعی یا ترشح از پوست سر
  • عدم تسکین درد علی رغم مصرف داروهای مسکن.

بدون شرح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *